header

Expositie Harry Verhoeven in Glazen Paviljoen

De wisselexposities in het Glazen Paviljoen zijn hervat. Deze keer met een expositie van de bekende Bergeijkse kunstenaar Harry Verhoeven, van wiens hand ook de andere cortenstalen beelden in de Bloemen- en Beeldentuin zijn. 

Harry Verhoeven is lid van de Bergeijkse Kunstenaars Vereniging en directeur en initiatiefnemer van het Techniekhuys in Veldhoven. Harry Verhoeven, geboren op 14 november 1950 in Goirle, wist al vroeg dat zijn leven bepaald zou worden door de kunst. Zijn beleving van schoonheid in relatie tot emotie zou het fundament vormen van een veelzijdige ontwikkeling. Van kinds af aan heeft hij geschilderd en getekend. Zijn speurtocht naar het waarom van de verschijnselen bracht zijn geest op een abstracter niveau en ontwikkelde zich naar een geheel eigen levensvisie. Via de bouwwereld, architectuur en het onderwijs wist hij zijn ruimtelijke voorstellingsvermogen in relatie te brengen met de diepere psyche en beleving van het mens zijn. Zijn grote bewondering en studie van het erfgoed van de Benedictijner monnik Dom Hans van der Laan heeft hierin zeker een rol gespeeld.

Kijk voor meer informatie over Harry Verhoeven en zijn werk op www.Eyckehorst.nl of op zijn Facebookpagina www.facebook.com/harry.verhoeven.98?pnref=story

Het is de bedoeling dat de expositie van Hary Verhoeven tot eind augustus in het Glazen Paviljoen blijft. Daarna zal een andere Bergeijkse kunstenaar zijn of haar driedimensionale werk hier exposeren. Belangstellenden om te exposeren in het paviljoen kunnen zich melden bij het bestuur van de Bergeijkse Kunstenaars Vereniging of bij Promotie Bergeijk.
Terug naar overzicht

Website en CMS door We/Provide