Waarom jouw huis ook een gietvloer kan gebruiken

Waarom jouw huis ook een gietvloer kan gebruiken

March 7, 2021 0 By Justin Hoogma

Ik zie het steeds vaker. De mix tussen industrieel en sfeer, strak en klassiek. Voor veel mensen zorgt dat voor een lichte error, want “Strak” en “Sfeer”. Kan dat? Zeker weten! Gietvloeren hebben in de afgelopen jaren al veel woonharten weten te veroveren. En na dit blog gaat jouw woonhart ook sneller kloppen van een mooie gietvloer!

De moderne look van een gietvloer
De eerste keer dat ik een complete woning met gietvloer zag, dacht ik dat ze de bedekking voor het laminaat vergeten waren weg te halen. Ik snap dat jij misschien ook nog even moet wennen. We zijn toch een beetje gehecht geraakt aan de klassieke laminaatvloer of zelfs nog tegels. Toch droom ook ik inmiddels van een gietvloer. Stoer, modern, strak, divers (ook niet onbelangrijk) en perfect om te mixen en matchen.
Als je dit ziet, wordt je toch op slag verliefd?! Het fijne aan gietvloeren is dat het erg mooi te combineren is met andere natuurlijke en industriële materialen. Denk aan staal, hout, wol, katoen.. Het geeft je woning ook gelijk een extra luxe uitstraling. Ongeacht hoe groot je woonkamer of keuken ook is, de gietvloer maakt alles ruimtelijker. Combineer met veel natuurlijke tinten – een stoere groentint bijvoorbeeld – en stijl af met mooie accessoires zoals hierboven en jouw woonkamer past zo thuis in een trendy woonblad!

Wat extra gietvloer inspiratie
Je komt hier immers voor wooninspiratie. Instagram is toch wel echt mijn grootste inspiratiebron. En hopelijk nu ook voor jou! Check de leukste en mooiste woonkamers en keukens met gietvloeren hier.