Nieuwe bank kopen? Hier moet je op letten!

Nieuwe bank kopen? Hier moet je op letten!

April 14, 2021 0 By Justin Hoogma

Is jouw bank na al die jaren wel aan vervanging toe? Of ga je verhuizen en past jullie huidige bank niet bij het nieuwe huis? Tijd voor een nieuwe bank. Maar waar begin je? En waar moet je nu echt op letten? Wij helpen je uit de brand. Lees onze tips voor het aanschaffen van een nieuwe bank!

De juiste maat bank
Wat ik vaak genoeg zie is dat mensen een bank kopen die “vast wel mooi zal staan”. Qua afmetingen zou het prima kunnen en in de winkel (of op de webshop) ziet de bank eruit om van te dromen. Of op te dromen natuurlijk. Als de bank eenmaal geleverd wordt, is het toch net niet wat je zocht.. De bank is dan of te klein of te groot voor de ruimte. Meet eerst de ruimte op waar je de bank zou willen plaatsen. Is je woonkamer 5 meter breed? Dan is een bank van 4 meter breed misschien iets te enthousiast en neemt je bank de hele ruimte over.

Dat zie je ook vaak bij vtwonen terug. Mensen die een massale bank in de woonkamer hebben staan, waardoor je eigenlijk niet verder kijkt dan die bank. Zonde..

Tip: Ga aan de slag met karton of oude kranten. Nu hoor ik je al denken: HUH?! Vooral in een nieuw huis is het soms lastig in te schatten welke lengte/breedte/diepte een goede keuze is. Door kranten uitgevouwen op de vloer te leggen, kun je eenvoudig zien of een bepaalde afmeting wel of juist niet past bij de ruimte.

Kleur bekennen
Nog zo iets dat je vaak ziet: witte muren, lichte vloer, lichte accessoires en dan een donkere bank.. Zo’n donkergrijze, donkerblauwe of zwarte bank. “Makkelijk met de kids”. Laat je bank inblenden in de ruimte. Het is en blijft namelijk best een groot meubelstuk. Hieronder zie je dat een lichtgrijze driezitsbank juist voor rust zorgt. De kussens zorgen weer voor kleur en contrast. Laat het niet andersom zijn! Sierkussens wissel je net wat makkelijker om dan dat je bij een bank doet.