De trends voor een veranda om verliefd op te worden

De trends voor een veranda om verliefd op te worden

April 24, 2021 0 By Justin Hoogma

De veranda is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het is een sfeervolle en gezellige ruimte waar tuin en huis bij elkaar komen. Het geeft je de mogelijkheid om ook op de wat minder mooie dagen te kunnen genieten van een hapje en een drankje in de buitenlucht. Bovendien kun je er op de hete zomerdagen heerlijk in de schaduw vertoeven.

Kortom, het is een mooie en praktische verlenging van jouw huis. Maar hoe richt je jouw veranda nu in? Hier zijn vijf trends voor het inrichten van jouw veranda.

Trend 1: Landelijk en rustiek
Of je nu in de Hollandse polders woont of midden in de stad, een veranda in een landelijke sfeer is altijd geschikt. De landelijke stijl staat bekend om de nostalgische en warme sfeer. De veranda is door de landelijke sfeer een plek vol gezelligheid. Ideaal om te borrelen met vrienden of te genieten samen met je gezin!

Hoe creëer je een landelijke en rustieke sfeer?
Door veel gebruik te maken van hout creëer je al snel een landelijke sfeer. Je kunt kiezen voor een houtsoort of meerdere houtsoorten combineren. Daarnaast kunnen natuurlijke materialen niet ontbreken bij een landelijke sfeer. Je kunt de landelijke veranda afmaken met een decoratieve dakrand, ramen met een vakverdeling en een plat dak met een lichtkoepel.

Trend 2: Ruim en modern
Onze huidige samenleving kenmerkt zich door de groeiende moderniteit. Strak en modern is een stijl dat hedendaags veel mensen aanspreekt, vooral de jongere generatie onder ons. Dit moderne interieur wordt dan ook vaak doorgetrokken naar de veranda en de tuin.

Hoe creëer je een ruime en moderne sfeer?
Een moderne stijl kenmerkt zich door strakke lijnen en basiskleuren zoals zwart, wit en grijs. Door strakke meubels op de juiste plek in de veranda te plaatsen, zal de veranda rust en ruimte uitstralen. Ga daarnaast niet al te los met allerlei decoraties en tierelantijntjes. Dit zal de gewenste ruime en moderne sfeer in je veranda niet ten goede komen.