Hoe praktisch is een ronde tafel?

Hoe praktisch is een ronde tafel?

May 23, 2021 0 By Justin Hoogma

Onlangs schreven we nog over hoe leuk ronde tafels waren en waar je je eigen ronde tafel kon scoren. Ronde tafels zijn helemaal hot. In onze poll op Facebook zou de meerderheid (73%!) voor een ronde tafel kiezen als ze een nieuwe tafel mochten uitkiezen. Toch staan er nog veel rechthoekige tafels in de interieurs van Nederland. De grote vraag die veel mensen zich stellen: is een ronde tafel wel praktisch?

Perfect voor kleine ruimtes
Heb je een mooie woning in de binnenstad weten te bemachtigen? Of ben je een starter en heb je (in deze chaotische huizenmarkt) een huisje gekocht? Niet iedereen heeft voldoende ruimte voor een ruime eettafel. Wil je efficiënt met de ruimte omgaan? Dan is een ronde eettafel echt een aanrader. Het neemt veel minder ruimte in beslag én dankzij de ronde vorm creëer je ook nog een speelse, trendy look!

Hoe groot moet mijn ronde tafel zijn?
Alleenstaande starter, samen met je partner of al een kleintje (of twee) rondlopen? Er zijn zo veel verschillende maten ronde tafels.. Daarom zorgen wij voor wat opheldering. Tijd om te kijken naar de diameters! In dit tabel zie je hoe groot jouw toekomstige ronde tafel moet zijn.

Misschien dat je – bij het zien van deze tabel – wat vragen hebt. “4 of 5 personen, wat is dat nou voor antwoord?” We snappen je vraag. Deze informatie biedt een inschatting voor hoeveel mensen aan een ronde tafel kunnen zitten. Het exacte aantal personen hangt natuurlijk af van de ruimte die elk persoon nodig heeft.

Heb je smalle stoelen en veel kids aan tafel? Dan kan je bij een diameter van 140 centimeter makkelijk 6 personen aan tafel kwijt. Heb je wat bredere kuipstoelen en heb je een wijnavondje met oude jeugdvrienden? Dan biedt een ronde tafel met diameter van 140 centimeter ruimte voor 5 personen.