Geef kleur aan je interieur; kies de juiste vloer!

Geef kleur aan je interieur; kies de juiste vloer!

June 7, 2021 0 By Justin Hoogma

Dé bodem voor de look van jouw woning is natuurlijk je vloer, zowel letterlijk als figuurlijk. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste kleur en goed materiaal uitzoekt.

Uiteraard gaat uitstraling boven alles. Je wilt dat je woning jou reflecteert als persoon. Jouw persoonlijke stijl moet worden uitgedragen en dat kun je op allerlei verschillende manieren bewerkstelligen. Maar wanneer het op je woonruimte aankomt, moet natuurlijk met de vloer worden begonnen. Hiervoor heb je verschillende opties, waarvan iedere weer unieke eigenschappen heeft. Om je te helpen een keuze te maken, hebben we de populairste soorten van dit moment voor je uitgelicht.

Laminaat
Wanneer we het hebben over populaire materialen voor een vloer, mag laminaat natuurlijk niet uitblijven. Met een basis van verschillende houtsoorten, waaronder sloophout en eiken, krijg je precies de look waar je altijd al naar op zoek was. Aanleggen is redelijk eenvoudig, aangezien de planken met een handig kliksysteem naast elkaar kunnen worden geplaatst.

De basis blijft hout, wat in theorie een reden is om dit materiaal niet in vochtige ruimtes te gebruiken. In praktijk blijkt gelukkig dat dit wel degelijk mogelijk is dankzij een waterbestendige variant met een zeer nauwsluitende voeg. Bovendien is deze voorzien van een speciale coating die kromtrekken en andere schade voorkomt. Laminaat is daarnaast krasvrij, zodat je jarenlang bent voorzien van een prachtige vloer!

Visgraat PVC
Zolang je over natuurlijke materialen kunt beschikken, waarom zou je dan nog voor kunststof gaan? Het is immers een stuk duurder en ook niet biologisch. Heeft het dan wel voordelen?