Onze nieuwbouwwoning inrichten

Onze nieuwbouwwoning inrichten

June 24, 2021 0 By Justin Hoogma

Drie jaar geleden hebben wij een nieuwbouwwoning gekocht die over een aantal weken eindelijk klaar is. Het heeft behoorlijk wat voeten in aarde gehad en het heeft lang geduurd, maar dat hoop ik snel te vergeten. Nu eindelijk begint het leuke gedeelte, inrichten. Dat is wel aan mij besteed!

Verdeling van het huis
Vlak na de koop van de nieuwbouwwoning moet je al vrij snel doorgeven waar je alles wil hebben. Dan praat ik over de keuken, indeling badkamer, slaapkamer verdeling. Dat lijkt heel makkelijk, maar dat is het dus niet. Ik weet heel goed wat ik leuk vind, maar als je opeens keuze hebt uit….alles…….. dan wordt het heel lastig. Wat is dan de béste keuze?

Heel pinterest is binnenstebuiten gekeerd, tijdschriften van vtwonen zijn uitgeplozen en alle woonwinkels zijn bezocht. Elke keer als je denkt dat je het hebt gevonden, ga je weer twijfelen. Staat het wel bij elkaar? Moet ik toch niet gewoon een witte keuken nemen? Heb ik het te basic? Of juist te apart? Volgens mij is daar een woord voor uitgevonden: keuzestress.

visgraatvloer keuken
Tips bij het inrichten van je (nieuwbouw)huis
Nu is inmiddels alles uitgezocht en besteld gelukkig. Na drie jaar elke keer wisselen van smaak staat het nu helemaal vast. Het is erg spannend of alles goed bij elkaar past, maar het wordt vast beter dan mijn oude woning. Hieronder nog enkele tips.

Ga eens praten met een interieurstylist. Veel woonwinkels hebben die mogelijkheid, waaronder mijn favoriete winkel: de Troubadoer in Amstelveen. Echt een aanrader;
Je kan ook een moodboard maken. Je kan online veel inspiratie opdoen voor je nieuwe interieur op instagram en pinterest. Ook de meubelboulevard is leuk, maar vergeet vooral de kleine meubelwinkels niet. Vaak verkopen ze hier meubels en accessoires die net wat anders zijn dan anders.
Kies eens wat anders dan anderen. Een witte keuken is leuk, maar iets buiten je comfortzone is ook wel een keer leuk nu je de kans krijgt;
Maak vooraf een plan voor je verlichting. Dan kan de elektriciteit alvast aangelegd worden op deze punten. Nu heb je de kans op weinig gaten in je plafond en gekke elektriciteitsdraden langs je muur J
Bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt hebben ze vaak leuke kasten die met een likje verf veel sfeer geven aan je woning. Ga ook daar regelmatig even kijken!