RVS schroeven

RVS schroeven

July 9, 2021 0 By Justin Hoogma

In onze webshop vind je een groot aantal soorten RVS schroeven en bouten in RVS304 (A2) en RVS316 (A4). Deze zijn geschikt voor toepassingen in en om het huis, maar ook voor meer specialistische en bedrijfsmatig gebruik en industrie. Wij leveren volle verpakkingen, maar ook kleinere aantallen, beide tegen scherpe prijzen.

Qua schroeven kun je denken aan laagbolkopschroeven, plaatschroeven en spaanplaatschroeven en qua bouten aan zeskantbouten, inbusbouten, verzonken inbusbouten, vleugelbouten en houtdraadbouten.

Kunnen RVS schroeven roesten?

Roestvast stalen schroeven en bouten kunnen wel degelijk roesten. Als RVS in contact komt met koolstofstaal (ofwel ijzer) en water, dan ontstaat er een chemisch proces waarbij het meest edele materiaal (RVS) het minst edele metaal doet roesten. En dan niet een beetje, maar heel snel en hevig. Ook als er verontreinigingen op de zichtbare RVS schroefkop terecht komen dan kan het oppervlak van RVS actief worden en roestvorming gaan vertonen.

Als je RVS schroeven aandraait met een niet passende sleutel schroevendraaier of bit en deze doordraaien in de kop van de bout, kan er ook roest ontstaan. De schroefkop raakt dan beschadigd en er blijven restjes van de sleutel of het bitje in of op de kop achter. Als de schroefkop vervolgens nat wordt door condens of regen zal er besmettingscorrosie ontstaan.

Ook door contactcorrosie kunnen RVS bevestigingsmaterialen roest gaan vertonen. Daarom is het niet aan te raden om RVS materialen toe te passen in combinatie met andere stalen materialen. Zeker niet buitenshuis, waar het geheel door bijvoorbeeld regen of condens nat kan worden, waardoor dit proces onherroepelijk in gang wordt gezet.

Wij raden aan om voor RVS bevestigingsmaterialen en constructies altijd RVS gereedschap te gebruiken.